İngilizce -2

Merhaba değerli blog okurları, bu yazımda sizlere İngilizcenizi geliştirmek için bulduğum ikinci bir yöntemden bahsedeceğim. Bir önceki yazımda belirttiğimden ziyade bu daha çok kelime öğrenmek için geliştirilmiş bir yöntem. Yabancı dil öğrenme hususunda önemli olan bir şeyde kelime öğrenmektir. Ne kadar çok kelime öğrenebilirsek o kadar çok anlatımımız detaylı olur. Örnek olarak “ ben var canım yanmak” demek yerine. “geçirdiğim trafik kazası sonucu yaralandım” demek daha bir açıklayıcı olurdu. Basit örneğimizden sonra gelelim yöntemimize.

Kelime Havuzu!

Değerli okurlar,  öncelik olarak internette 5000’e kadar İngilizce kelime mevcut.  Bunları bilgisayarımıza kaydettikten sonra, 3 adet kutu ayarlıyoruz. Bu kutuların üzerine günlük, haftalık ve aylık diye sıralıyoruz. Evimizde yer alan a4 kâğıtlarını eşit parçalarda kare şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz kâğıt parçaların ön yüzüne kelimenin Türkçesini, arka yüzüne İngilizcesini yazıyoruz ve “günlük” yazan kutumuza dolduruyoruz. En son olarak da her gün kutumuzu açıp öğrendiğimiz kelimeleri haftalık yazılı kutuya atıyoruz. Öğrendiğimiz ve günlük hayatta kullanmaya başladığımız kelimelerimizi ise aylık kutumuza atıyoruz.

Son Olarak!

Kendimizi geliştirmemiz gerek dostlar. Eksiklerimizi giderip, bizleri zorlayan işlere de veda etmeliyiz. Böylelikle terazimiz dengede olur ve hayat akışınız sorunsuz devam eder. Umarım emeğiniz boşa çıkmaz. Allaha emanet olun. İyi bloglamalar. Selam ve dua ile


ADAM…

Yorumlar

Popüler Yayınlar